Voluntariats

Les persones que fan de voluntaris dins d’un hospital han de ser empàtiques, sociables i positives, doncs la seva tasca és la de distreure i acompanyar al pacient, i de vegades també als familiars, que fa setmanes o mesos que viuen a l’hospital.
També donen a conèixer els serveis de l’associació, per si necessiten més ajuda i suport.

Domiciliari

La tasca del voluntari/a domiciliari és la de fer acompanyament al malalt en la seva llar, distraient-lo, escoltant-lo, el que necessiti. També ajudem al cuidador principal, que acostuma a anar molt cansat, i és pot alliberar una estona amb la tranquil·litat de que el malalt està ben acompanyat.
De vegades aquests voluntaris també acompanyant als malalts que viuen sols, en els trasllats a l’hospital per fer les visites mèdiques o bé, per rebre el seu tractament.

Testimonial

El voluntari/a testimonial son aquelles persones que han passat, en el nostre cas, per un càncer hematològic (limfoma, leucèmia, mieloma…) i un cop superada la malaltia decideixen, a través del voluntariat, compartir la seva experiència amb altres malalts.
És un voluntariat que té un gran valor, doncs ningú com ells pot entendre millor el que estan vivint aquest malalts i les seves famílies.
D’altre banda, són la cara positiva de la malaltia.

Logístic

Les persones que volen col·laborar amb l’associació però no volen tenir contacte directe amb els pacients, també poden ajudar amb altres tasques que també són molt necessàries. Necessitem persones que ens ajudin en tasques administratives, informàtiques, per fer difusió de l’associació, per recaptar diners, etc.

Requisits

 • Ser major d’edat
 • Entrevista amb la coordinadora
  La coordinadora de l’associació entrevista al futur voluntari per explicar-li en que consisteix el voluntariat i també per valorar les seves aptituds.
 • Compromís del voluntariat amb SIC
  L’associació exigeix un grau de compromís amb la continuïtat del voluntari per tal de garantir el bon funcionament de l’associació. Tot voluntari ha de firmar el full de compromís, document que formalitza l’acord de col·laboració entre l’associació i la persona que vol fer el voluntariat.
 • Curs de formació de voluntariat
  Per garantir una bona actuació dels voluntaris/es en la seva tasca, oferim un curs de formació obligatori. Durant el curs expliquem el funcionament intern de l’associació, les normes i els límits, així com els drets i els deures dels voluntaris. El nostre equip de professionals formen sobre els diferents càncers hematològics, així com de les repercussions psicològiques i emocionals que afecten als malalts i a tot l’entorn familiar.
 • Valors del voluntari/a
  Per dur a terme un voluntariat d’aquest tipus, els voluntaris/es han de tenir uns valors concrets; han de ser persones compromeses, responsables, respectuoses, sociables, amb una actitud positiva i un grau d’empatia elevat.