Voluntariats i Requisits

Nova formació de voluntariat

Per aquelles persones que vulguin fer voluntariat d’acompanyament a l’hospital o al domicili.

Si tens ganes de regalar una mica del teu temps i ets una persona sociable, positiva, responsable i amb compromís, potser t’agradaria formar part de la nostra associació.

Proximament farem una nova formació per ampliar el nostre equip de voluntaris. Si estàs interessat no dubtis en contactar amb nosaltres. El curs tindrà lloc a la nostra Seu al c/ l’Avenir, 40.

L’horari será de 10.00 a 20:00h.

Quin voluntariat t'agradaria fer?

Les persones que fan de voluntaris dins d’un hospital han de ser empàtiques, sociables i positives, doncs la seva tasca és la de distreure i acompanyar al pacient, i de vegades també als familiars, que fa setmanes o mesos que viuen a l’hospital.
També donen a conèixer els serveis de l’associació, per si necessiten més ajuda i suport.

La tasca del voluntari/a domiciliari és la de fer acompanyament al malalt en la seva llar, distraient-lo, escoltant-lo, el que necessiti. També ajudem al cuidador principal, que acostuma a anar molt cansat, i és pot alliberar una estona amb la tranquil·litat de que el malalt està ben acompanyat.
De vegades aquests voluntaris també acompanyant als malalts que viuen sols, en els trasllats a l’hospital per fer les visites mèdiques o bé, per rebre el seu tractament.

El voluntari/a testimonial son aquelles persones que han passat, en el nostre cas, per un càncer hematològic (limfoma, leucèmia, mieloma...) i un cop superada la malaltia decideixen, a través del voluntariat, compartir la seva experiència amb altres malalts.
És un voluntariat que té un gran valor, doncs ningú com ells pot entendre millor el que estan vivint aquest malalts i les seves famílies.
D’altre banda, són la cara positiva de la malaltia.

Les persones que volen col·laborar amb l'associació però no volen tenir contacte directe amb els pacients, també poden ajudar amb altres tasques que també són molt necessaries. Necessitem persones que ens ajudin en tasques administratives, informàtiques, per fer difussió de l'associació, per recaudar diners, etc, etc.

Requisits per ser voluntari

Un dels requisits principals, és que el voluntari/a ha de tenir la majoria d'edat.

El motiu de l'entrevista és explicar al futur voluntari/a el projecte de l'associació, i el de conèixer els motius personals pels quals ell o ella volen dur a terme aquest voluntariat en concret.

L'associació exigeix un grau de compromís amb la continuïtat del voluntari per tal de garantir el bon funcionament de l'associació. Tot voluntari ha de firmar el full de compromís, document que formalitza l'acord de col·laboració entre l'associació i la persona que vol fer el voluntariat.

Per garantir una bona actuació dels voluntaris/es en la seva tasca, oferim un curs de formació obligatori. Durant el curs expliquem el funcionament intern de l'associació, les normes i els límits, així com els drets i els deures dels voluntaris. El nostre equip de professionals formen sobre els diferents càncers hematològics, així com de les repercusions psicològiques i emocionals que afecten als malalts i a tot l'entorn familiar.

Per dur a terme un voluntariat d'aquest tipus, els voluntaris/es han de tenir uns valors concrets; han de ser persones compromeses, responsables, respectuoses, sociables, amb una actitud positiva i un grau d'empatia elevat.