Tipos de cáncer hematológico

Tipus de càncer hematològic

En l’actualitat, hi ha identificats més d’una desena de tipus de càncer hematològic, els més freqüents són els limfomes, les leucèmies i els mielomes. Que us explicarem a continuació amb més deteniment.

Què és el càncer hematològic?

El càncer hematològic és un tipus de càncer que comença al teixit que forma la sang, com la medul·la òssia, o a les cèl·lules del sistema immunitari. També es diu càncer de la sang.

És un càncer diferent de tots els altres que coneixem. En el cas del càncer hematològic, no hi ha un tumor entès com una alteració de les cèl·lules concentrades en el teixit d’un òrgan determinat (mama, còlon, pulmó…), sinó que la malaltia consisteix en la proliferació incontrolada de cèl·lules anòmales a la sang .

Quin és el càncer hematològic més freqüent?

En l’actualitat, hi ha identificats més d’una desena de càncers hematològics, els més freqüents són els limfomes, les leucèmies i els mielomes. Que us explicarem a continuació amb més deteniment.

tipus de càncer hematològic
Tipus de càncer hematològic

Tipus de càncer hematològic

Alguns dels tipus de càncer hematològic més freqüents són:

La leucèmia

La leucèmia és un tipus de càncer hematològic que afecta els glòbuls blancs, també anomenats leucòcits. Es caracteritza per una acumulació d’aquests leucòcits malignes a la medul·la òssia que impedeix que es produeixin la resta de cèl·lules sanguínies amb normalitat. És el tipus més comú de càncer hematològic en nens, encara que també es dona en adults i en gent gran.

El mieloma múltiple

És un tipus de càncer de la medul·la òssia, en què hi ha un creixement anormal de cèl·lules plasmàtiques. Aquestes cèl·lules de la sang produeixen els anticossos (immunoglobulines) que defensen l’organisme d’infeccions i altres substàncies estranyes. El mieloma és més comú en persones grans, al voltant de 65 anys, encara que també es dona en persones per sota d’aquesta edat amb menys incidència. Avui dia, malgrat haver-se avançat molt en la investigació, continua sent un càncer incurable, encara que s’estan aconseguint grans avenços que ajuden una gran majoria de pacients.

El limfoma

És un tipus de càncer hematològic que comença a les cèl·lules del sistema limfàtic. El sistema limfàtic forma part del sistema immunitari, que ajuda el cos a combatre infeccions i malalties. Com que el teixit limfàtic es troba a tot el cos, el limfoma pot sorgir a qualsevol part del cos.

Des de l’associació, oferim suport psicològic i emocional al pacient de càncer hematològic i als familiars, amb teràpies professionals i acompanyament dels nostres voluntaris. Si has estat diagnosticat de càncer hematològic o ha estat diagnosticat algú a prop teu, dona un cop d’ull a com podem ajudar-te des de SiC.

1920 1440 veroma

Leave a Reply

I have read and accept the Privacy Policy

Basic information about Data Protection

  • Responsible: SiC - Suport i Companyia
  • Purpose: Publicar su comentario en el blog de la página web.
  • Legitimation: Consentimiento del interesado.
  • Adressee: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como acceder, rectificar, suprimir sus datos y demás derechos en info@suporticompanyia.com.
  • Rights: Puedes ampliar información acerca de la protección de datos en el siguiente enlace
  • More information: See more information about Data Protection in the next link: Privacy Policy